Leta efter dubbletter och radera dem


Programvara för att leta efter
och radera dubbletter

Arbetar du med data? Till exempel inom marknadsföring med adresslistor? Då har du säkert redan irriterat dig på att kvaliteten på dina data i de flesta fall inte är så bra som den skulle kunna vara. Till exempel innehåller de ofta dubbla poster som är svåra att identifiera, särskilt om det handlar om namn på företag eller personer. Eller så står du inför problemet att du måste slå samman data från olika källor. Ta då en titt på följande produkter:

  • DedupeWizard 8: Ett överskådligt program som inte kräver tekniska kunskaper för att leta efter dubbletter i form av telefonnummer, e-postadresser och/eller postadresser i Excel. Sökandet efter dubbletter kan ske inom en adresslista eller mellan två adresslistor, såsom svarta listor.
  • DataQualityTools 8: Jämfört med DedupeWizard erbjuder DataQualityTools ytterligare möjligheter vid sökandet efter dubbletter och dessutom en rad andra funktioner för att bearbeta adresser såsom exempelvis en funktion för att analysera och sammanfatta datafält. Utöver Excel-filer kan även dBase, ACCESS, VistaDB, text-filer och databasservrar som MS SQL Server, PostgreSQL, ORACLE och MySQL bearbetas.
  • BatchDeduplicator 8: BatchDeduplicator har i stort sett samma funktioner som DataQualityTools vid sökandet efter dubbletter. Precis som vid DataQualityTools kan även här vanligtvis flera miljoner datamängder bearbetas utan problem. Uppdragen kan schemaläggas till att inledas vid en viss tidpunkt, t ex varje torsdag kl 14:00.

ytterligare information: www.dataqualityapps.com